285032
Book
In basket
Ból trawienia / Justyna Pardyka. - Kraków : Wydawnictwo M, © 2022. - 302, [2] strony : fotografie, ilustracje, portret ; 22 cm.
(Smaki Zdrowia)
(Zdrowe Zdrowie)
Nie istnieje jedna dieta, która sprawdzi się u każdego. Niestety, a może właśnie przeciwnie? Ale gdy zmagasz się z przewlekłą chorobą, łagodzenie objawów jest bardzo ważne, by poprawić jakość Twojego życia. Zmiana nawyków żywieniowych, określenie produktów, które dobrze tolerujesz, to nie jest trudna droga, choć bywa długa. Książka „Ból jedzenia. Diety w chorobach przewodu pokarmowego” pomoże Ci przejść przez nią możliwie najszybciej i bezpiecznie. Autorka omawia kolejno najczęstsze schorzenia układu pokarmowego: refluks, zakażenie Helicobacter pylori, wrzody żołądka i dwunastnicy, zapalenie żołądka, zespół jelita drażliwego, SIBO. Jakie są objawy? Jak powinna przebiegać diagnostyka i leczenie? Jaka jest najlepsza dieta? Wskazuje, na jakie składniki diety należy najbardziej zwrócić uwagę. Analizuje powszechnie znane diety pod kątem ich zastosowania w leczeniu schorzeń przewodu pokarmowego. Wskazówkom towarzyszy kilkadziesiąt przepisów na przepyszne dania z czytelną informacją, w jakiej diecie mogą być wykorzystane.
Availability:
Kłobucka 14 (W135)
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce podtytuł: diety w chorobach przewodu pokarmowego. Na okładce: SIBO, wrzody, zespół jelita drażliwego, zapalenie żołądka, refluks.
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronach 300-302.
Additional physical form available note
Książka dostępna także jako e-book.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again